τηλ: 210 3217893, email:
Οι ρυθμιστές ή ελεγκτές φόρτισης (solar chargers) ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος αναλαμβάνουν τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας από τα φωτοβολταϊκά. Μετατρέπουν την τάση των φωτοβολταϊκών πλαισίων (συνήθως 30-150V) στα κατάλληλα επίπεδα (12-15V/ 24-32V / 48-62V) ώστε να φορτιστούν οι μπαταρίες. Επιπλέον ελέγχουν τον βαθμό φόρτισης των μπαταριών και αναλόγως ρυθμίζουν το ρεύμα από τα φωτοβολταϊκά που θα διοχετεύσουν στην μπαταρία.

Συνήθως έχουμε 4 στάδια φόρτισης:
  • Φόρτιση υψηλού ρυθμού (bulk) όπου διοχετεύεται όσο ρεύμα είναι διαθέσιμο στην μπαταρία 
  • Φόρτιση απορρόφησης (absorption) όπου η μπαταρία έχει φτάσει σε υψηλό βαθμό φόρτισης και το ρεύμα που διοχετεύεται είναι λιγότερο από όσο θα είχε την δυνατότητα να δώσει το φωτοβολταϊκό
  • Φόρτιση ηρεμίας (float) όπου ουσιαστικά η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και διατηρείται απλά στο επίπεδο αυτό (σε αυτή την φάση το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας "πηγαίνει χαμένη")
  • Φόρτισης εξισορρόπησης (equalization) η οποία διενεργείται ανά τακτά διαστήματα "βράζοντας" τις μπαταρίες κυρίως ανοιχτού τύπου με στόχο την αποφυγή των φαινομένων θειίκωσης των πλακών μολύβδου.

Το βασικό μέγεθος που χαρακτηρίζει έναν ρυθμιστή φόρτισης είναι το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να τροφοδοτήσει την μπαταρία. Αυτό καθορίζει και την μέγιστη ισχύ φωτοβολταϊκών που μπορεί να "σηκώσει" σε συγκεκριμένη τάση λειτουργίας της μπαταρίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η τάση του συστήματος τόσο περισσότερα πάνελ μπορεί να "σηκώσει" ο ρυθμιστής φόρτισης (για παράδειγμα ο Victron Smartsolar 100A μπορεί να σηκώσει 9 φωτοβολταϊκά πάνελ των 300Wp στα 24V και 18 πάνελ ίδιας ισχύος στα 48V).

Δείτε τιμές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα με τους ρυθμιστές φόρτισης που προτείνουμε.

Η Mipesun κουβαλώντας την εμπειρία εκατοντάδων έργων της MP-Energy έχει επιλέξει και σας προτείνει τους ποιοτικότερους ρυθμιστές φόρτισης για αυτόνομα φωτοβολταϊκά.
Φίλτρα
Ταξινόμηση:
Προβολή:
Για κάθε πιθανή απορία καλέστε μας και ένας έμπειρος μηχανικός φωτοβολταϊκών θα είναι στη διάθεσή σας.
Το ποιοτικότερο eshop φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με υλικά που έχουν δοκιμαστεί σε εκατοντάδες έργα της MP-Energy!
Άμεση διαθεσιμότητα για την πλειοψηφία των προϊόντων που προτείνουμε σε αξεπέραστες τιμές και προσφορές...
Η αδιαμφισβήτητη αγάπη μας για τα φωτοβολταϊκά και η πολυετής παρουσία μας στο χώρο εγγυάται την ικανοποίησή σας!
Ένα πραγματικά ελληνικό eshop με γραφεία και αποθήκες στο κέντρο της Ελλάδας, και των μεταφορών, την Αθήνα.

Dialog title

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

8292 .65
7642 .23

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του mipesun.gr και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.