τηλ: 210 3217893, email:

BLOG

Γεννήτρια ή αυτόνομο φωτοβολταϊκό? 7 tips για να διαλέξεις!

Γεννήτρια ή αυτόνομο φωτοβολταϊκό? 7 tips για να διαλέξεις!

Ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου χωρίς άδεια, μίας επαγγελματικής αποθήκης απομακρυσμένης από το δίκτυο, μίας κατοικίας όπου έχει «κόψει» τη ΔΕΗ για διάφορους λόγους, ή μίας καντίνας, έχει πολλές φορές αναρωτηθεί τί να διαλέξει για την ηλεκτροδότησή του.

Γεννήτρια ή αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα με μπαταρίες?

Λειτουργικό κόστος

Το αρχικό κόστος επένδυσης σε ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό με μπαταρίες είναι σαφώς μεγαλύτερο από ό,τι σε μία γεννήτρια πετρελαίου/βενζίνης. Είναι όμως μία εφάπαξ επένδυση. Στη συνέχεια το «καύσιμο» παρέχεται αδιάλειπτα και τζάμπα από τον ήλιο σε αντίθεση με τη γεννήτρια. Σε ένα βάθος χρόνου λίγων ετών το κόστος λειτουργίας της γεννήτριας ξεπερνάει αυτό του αυτόνομου φωτοβολταϊκού με μπαταρίες.

 Συντήρηση

Μία γεννήτρια χρειάζεται σημαντική και τακτική συντήρηση ειδικά όταν λειτουργεί πολλές ώρες τη μέρα επί πολλές μέρες. Η συντήρηση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού είναι μηδαμινή. Περιορίζεται σε ένα αραιό καθαρισμό των φωτοβολταϊκών πάνελ και συμπλήρωση υγρών εάν πρόκειται για SOPzS μπαταρίες φωτοβολταϊκών. Να υπογραμμίσουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα εξαρχής στη σωστή επιλογή μπαταριών φωβολταϊκών, γι αυτό μπορείτε να βασιστείτε στη Mipesun.

 Βλάβες

Με τα πολλά κινούμενα μέρη που διαθέτει, μία γεννήτρια συχνά εμφανίζει βλάβες ο οποίες θα απαιτήσουν χρόνο για να επισκευαστούν, χρόνος που μπορεί να είναι πολύτιμος για τη λειτουργία των συσκευών, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια χρημάτων εάν μιλάμε για μία καντίνα ή ένα beach bar για παράδειγμα ή να διαταράξει τις καλοκαιρινές διακοπές εάν μιλάμε για μία εξοχική κατοικία. Για το αυτόνομο φωτοβολταϊκό με μπαταρίες, η Mipesun σας εγγυάται αξιόπιστη και ποιοτική ηλεκτροδότηση βασισμένη στην εμπειρία δεκαετίας και στην επιλογή πολύ προσεγμένων υλικών.

 Ανεφοδιασμός καυσίμου

Μένετε από πετρέλαιο ή βενζίνη. Είστε απομακρυσμένοι από πηγές τροφοδοσίας. Η ηλεκτροδότηση είναι κρίσιμη για τη λειτουργία των φορτίων της αυτόνομης κατοικίας ή επιχείρησής σας…Τι κάνετε? Το αυτόνομο φωτοβολταϊκό με μπαταρίες έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα παρέχοντας ενέργεια είτε έχει ήλιο είτε όχι, με προϋπόθεση τη σωστή επιλογή υλικών και μπαταριών φωτοβολταϊκών από έμπειρους μηχανικούς.

 Ρύπανση

Μη αμελητέος παράγοντας είναι η μυρωδιά των καυσαερίων που κατακλύζουν τον περιβάλλοντα χώρο του χρήστη, ο οποίος δεν επιθυμεί πλέον ρεύμα από υδρογονάνθρακες και θέλει να απεξαρτηθεί.

 Θόρυβος

Ο θόρυβος της γεννήτριας υγρών καυσίμων – που μπορεί να φτάσει πάνω από 100 Ντεσιμπέλ - είναι ένας άλλος παράγοντας ο οποίος είναι ενοχλητικός και απωθητικός για τον ίδιο το χρήστη, για τους γείτονές του αν μιλάμε για κατοικία ή για τους πελάτες του αν μιλάμε για μία μικρή αυτόνομη επιχείρηση.

 Ευελιξία

Εάν διαθέτετε ήδη γεννήτρια και θέλετε αναβάθμιση για να τροφοδοτείτε περισσότερες συσκευές ή να έχετε περισσότερες κιλοβατώρες ενέργεια, με την εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού με μπαταρίες και inverter που είναι ταυτόχρονα και φορτιστής μπαταριών, μπορείτε να κρατήσετε τη γεννήτρια και να την χρησιμοποιείτε για βοηθητική φόρτιση των μπαταριών, όταν και άμα χρειάζεται.

Δείτε αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα
Το ποιοτικότερο eshop φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με υλικά που έχουν δοκιμαστεί σε εκατοντάδες έργα της MP-Energy!
Άμεση διαθεσιμότητα για την πλειοψηφία των προϊόντων που προτείνουμε σε αξεπέραστες τιμές και προσφορές...
Η αδιαμφισβήτητη αγάπη μας για τα φωτοβολταϊκά και η πολυετής παρουσία μας στο χώρο εγγυάται την ικανοποίησή σας!
Ένα πραγματικά ελληνικό eshop με γραφεία και αποθήκες στο κέντρο της Ελλάδας, και των μεταφορών, την Αθήνα.

Dialog title

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

8292 .65
7642 .23

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του mipesun.gr και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.