τηλ: 210 3217893, email:

BLOG

Inverter καθαρού ημιτόνου ή Τροποποιημένου?

Inverter καθαρού ημιτόνου ή Τροποποιημένου?

Μία δεκαετία πριν οι αντιστροφείς καθαρού ημιτόνου για αυτόνομα φωτοβολταϊκά ήταν εξαιρετικά ακριβοί. Οι τιμές τους έχουν πέσει δραματικά και χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά στα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα σε αντίθεση με τους αντιστροφείς τροποποιημένου ημιτόνου που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Ένας αντιστροφέας τροποποιημένου ημιτόνου δίνει στην έξοδό του κυματομορφή που δεν είναι καθαρό ημίτονο. Η κυματομορφή έχει κλιμακωτή μορφή που με τετραγωνικές βηματικές κινήσεις προσπαθεί να προσεγγίσει το καθαρό ημίτονο. Η κυματομορφή αυτή συνεπάγεται τη συνύπαρξη της συχνότητας των 50Hz με υψηλότερες αρμονικές πολλαπλάσιές της. Η αρμονικά παραμορφωμένη έξοδος του αντιστροφέα τροποποιημένου ημιτόνου δεν είναι κατάλληλη για την τροφοδοσία της πλειοψηφίας των συσκευών. 

Οι σύγχρονες ηλεκτρονικές ψηφιακές συσκευές, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ηχοσυστήματα, φωτιστικά σώματα προδιαγράφονται να λειτουργούν με ημιτονική κυματομορφή ρεύματος με ένα ελάχιστο ποσοστό αρμονικής παραμόρφωσης, συνήθως μικρότερο του 5%. Με τροφοδοσία από αντιστροφέα τροποποιημένου ημιτόνου στην καλύτερη περίπτωση θα ακούγεται ένα βουητό στις συσκευές, στην χειρότερη περίπτωση οι συσκευές δεν θα λειτουργήσουν ή θα καταστραφούν.

Εξάλλου, ο αντιστροφέας τροποποιημένου ημιτόνου μπορεί να είναι κατάλληλος μόνο αν πρέπει να τροφοδοτήσει ωμικές αντιστάσεις. Στην πράξη όμως τα φορτία δεν είναι ποτέ αποκλειστικά ωμικές αντιστάσεις αλλά είναι σύνθετα επαγωγικά (πηνία). Μοτέρ, αντλίες, συμπιεστές, ψυγεία θα καταναλώσουν πολλαπλάσιο ρεύμα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τροφοδοτούμενα από αντιστροφέα τροποποιημένου ημιτόνου και θα υπερθερμανθούν λόγω της αυξημένης επαγωγικής αντίδρασης από τις υψηλές αρμονικές συχνότητες, υπερθέρμανση που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των συσκευών. 

Δείτε προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα με αντιστροφείς καθαρού ημιτόνου και μόνο.
Το ποιοτικότερο eshop φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με υλικά που έχουν δοκιμαστεί σε εκατοντάδες έργα της MP-Energy!
Άμεση διαθεσιμότητα για την πλειοψηφία των προϊόντων που προτείνουμε σε αξεπέραστες τιμές και προσφορές...
Η αδιαμφισβήτητη αγάπη μας για τα φωτοβολταϊκά και η πολυετής παρουσία μας στο χώρο εγγυάται την ικανοποίησή σας!
Ένα πραγματικά ελληνικό eshop με γραφεία και αποθήκες στο κέντρο της Ελλάδας, και των μεταφορών, την Αθήνα.

Dialog title

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

8292 .65
7642 .23

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του mipesun.gr και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.