τηλ: 210 3217893, email:

BLOG

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό ή Net Metering? Τί μου ταιριάζει?

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό ή Net Metering? Τί μου ταιριάζει?

Ποιά είναι η επιλογή που σας ταιριάζει; Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό με μπαταρίες ή ένα φωτοβολταϊκό συμψηφισμού net metering?

  • Net Metering
Για το φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής και ενεργειακού συμψηφισμού net metering πρέπει να υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο της κατοικίας ή της επιχείρησης όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το σύστημα. Το net metering αρχίζει και γίνεται ιδιαίτερα συμφέρον όταν η ετήσια κατανάλωση είναι μεγάλη, πάνω από 6.000kWh. Μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων έχουμε όταν είναι υψηλός ο ταυτοχρονισμός της παραγωγής του φωτοβολταϊκού με την κατανάλωση.

Σε μία μονοκατοικία με τριφασική παροχή και αντλία θερμότητας στην Αττική με ετήσια κατανάλωση 15.000 kWh ένα σύστημα net metering 10kWp θα κάνει απόσβεση της επένδυσης σε 9 χρόνια περίπου και για τα υπόλοιπα 16 χρόνια του συμβολαίου ο αυτοπαραγωγός θα απολαμβάνει μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος ως 70%.

Σε μία επιχείρηση με ετήσια κατανάλωση 60.000kWh ένα σύστημα net metering 40kWp θα κάνει απόσβεση της επένδυσης σε 6 χρόνια περίπου και για τα υπόλοιπα 19 χρόνια του συμβολαίου ο αυτοπαραγωγός θα πληρώνει ως 70% λιγότερα χρήματα για το ρεύμα.

Δείτε προσφορές για φωτοβολταϊκά πακέτα net metering.

  • Αυτόνομο φωτοβολταϊκό
Το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα με μπαταρίες ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει σύνδεση με τη ΔΕΗ.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί η κατοικία, η επιχείρηση, το φορτίο που πρόκειται να ηλεκτροδοτηθεί είναι απομακρυσμένο από το δίκτυο και το κόστος διασύνδεσης είναι μεγάλο. Η επένδυση σε ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα είναι η μόνη επιλογή και η απόσβεση είναι άμεση.

Μπορεί να μην υπάρχει άδεια για το ακίνητο. Και τότε η λύση για ηλεκτροδότηση είναι η εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος.

Μπορεί να έχουμε μία ad-hoc εγκατάσταση όπου ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να δώσει λύση.

Πολύ σημαντική εφαρμογή του αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος έχουμε σε περιπτώσεις όπου πρέπει να τροφοδοτούνται αδιάλειπτα κρίσιμα φορτία που έχουν να κάνουν με την υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και την πιθανότητα να υπάρξει απώλεια χρημάτων μίας επιχείρησης σε περίπτωση black-out. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τροφοδοσίας ψυγείων το καλοκαίρι σε τουριστικές περιοχές όπου έχουμε το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα ως back-up λύση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε διακοπή της σύνδεσης με το δίκτυο είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για λόγους ιδιαίτερης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, είτε γιατί ο χρήστης επιθυμεί να είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητος και εγκαθιστά αυτόνομο σύστημα.

Το κόστος του αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος ανεβαίνει απότομα όταν πρέπει να τροφοδοτηθούν πολύ ενεργοβόρες συσκευές όπως ηλεκτρικός θερμοσίφωνας.

Το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα έχει μεγαλύτερη ευελιξία από το net metering:

Η σύνδεση με τη ΔΕΗ μπορεί και να παραμείνει

 Μπορεί να υπάρχει και γεννήτρια υγρών καυσίμων ή και ανεμογεννήτρια - υβριδικό σύστημα

 Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σύμφωνα με το προφίλ κατανάλωσης του χρήστη. Ανατολικός προσανατολισμός των πάνελ αν έχουμε πρωινή χρήση του συστήματος, δυτικός αν έχουμε απογευματινή για να μην επιβαρύνονται οι μπαταρίες. Αν έχουμε κυρίως χειμερινή χρήση του συστήματος γίνεται τοποθέτηση σε κλίση 45 μοιρών προς το νότο - 25 μοίρες για θερινή μόνο κατανάλωση. Για σταθερή ετήσια λειτουργία έχουμε εγκατάσταση σε 30 μοίρες προς το νότο

 Αν ο χρήστης επιθυμεί να αυξήσει την κατανάλωση ή να "σηκώσει" περισσότερες συσκευές προσθέτει πάνελ, ρυθμιστή φόρτισης, μπαταρίες, inverter.

Δείτε προσφορές για αυτόνομα φωτοβολταϊκά πακέτα.
Το ποιοτικότερο eshop φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με υλικά που έχουν δοκιμαστεί σε εκατοντάδες έργα της MP-Energy!
Άμεση διαθεσιμότητα για την πλειοψηφία των προϊόντων που προτείνουμε σε αξεπέραστες τιμές και προσφορές...
Η αδιαμφισβήτητη αγάπη μας για τα φωτοβολταϊκά και η πολυετής παρουσία μας στο χώρο εγγυάται την ικανοποίησή σας!
Ένα πραγματικά ελληνικό eshop με γραφεία και αποθήκες στο κέντρο της Ελλάδας, και των μεταφορών, την Αθήνα.

Dialog title

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

8292 .65
7642 .23

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του mipesun.gr και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.