τηλ: 210 3217893, email:

BLOG

Μονοκρυσταλλικά ή Πολυκρυσταλλικά πάνελ? Τί να επιλέξω?

Μονοκρυσταλλικά ή Πολυκρυσταλλικά πάνελ? Τί να επιλέξω?

Ποιά είναι τα καλύτερα φωτοβολταϊκά πάνελ για το φωτοβολταϊκό μου; Μονοκρυσταλλικά ή πολυκρυσταλλικά;

Συχνά υπάρχει η παρεξήγηση ότι το φωτοβολταϊκό πάνελ δουλεύει με τη ζέστη του ήλιου. Το φωτοβολταϊκό πάνελ δουλεύει με την ηλιακή ακτινοβολία χειμώνα-καλοκαίρι απορροφώντας την ενέργεια των φωτονίων της, η οποία προκαλεί την κίνηση ηλεκτρικού φορτίου προς μία κατεύθυνση εντός του πυριτίου του πάνελ, κίνηση που σημαίνει παραγωγή DC ρεύματος.

Για την ακρίβεια συμβαίνει το αντίθετο, με τη ζέστη η απόδοση του πάνελ πέφτει με βάση θερμοκρασιακούς συντελεστές που προδιαγράφονται από τον κατασκευαστή. Στα μονοκρυσταλλικά πάνελ ο θερμοκρασιακός συντελεστής είναι χαμηλότερος που σημαίνει μικρότερη μείωση της απόδοσης με την αύξηση της θερμοκρασίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι όπου θέλουμε υψηλή απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σε συνθήκες συννεφιάς η συμπεριφορά του μονοκρυσταλλικού πάνελ είναι πιο αποδοτική. Το μονοκρυσταλλικό πάνελ πιάνει το μέγιστο βαθμό απόδοσής του σε συνθήκες χαμηλότερης ακτινοβολίας. Κατά τη μετάβαση από συννεφιά σε ηλιοφάνεια ενεργοποιείται επίσης ταχύτερα.

Στο μονοκρυσταλλικό φωτοβολταικό πάνελ είναι εφικτές κατασκευαστικές λεπτομέρειες που αυξάνουν τη διάθεσιμη επιφάνεια απορρόφησης ηλιακής ενέργειας και μειώνουν τις απώλειες είτε από ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας είτε από τη ροή του ρεύματος εντός του υλικού του πυριτίου.

Συγκεντρωτικά ο βαθμός απόδοσης ενός μονοκρυσταλλικού πάνελ μπορεί να ξεπεράσει το 19,6% ενώ ενός πολυκρυσταλλικού πάνελ φτάνει το 18%. Ένα σύστημα από μονοκρυσταλλικά πάνελ παράγει ετησίως έως και 10% περισσότερη ενέργεια από ένα σύστημα ίδιου αριθμού από πολυκρυσταλλικά πάνελ ίδιων διαστάσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχει έλλειψη διαθέσιμης επιφάνειας για την εγκατάσταση των πάνελ και θέλουμε συγκεκριμένη παραγωγή ενέργειας.

Συχνά επιλέγεται το μονοκρυσταλλικό πάνελ και για λόγους αισθητικής. Το μονοκρυσταλλικό πάνελ αποτελείται από κρύσταλλο πυριτίου υψηλής καθαρότητας και ομοιόμορφων χημικών δεσμών. Αυτό προσδίδει στο πάνελ ένα ενιαίο μαύρο χρώμα με εντυπωσιακή εμφάνιση. Το πολυκρυσταλλικό πάνελ αποτελείται από διάφορες κρυσταλλικές δομές πυριτίου ή και επαναχρησιμοποιημένο πυρίτιο. Η εμφάνισή του είναι ένα μίγμα από σκούρες μπλε αποχρώσεις. 

Το μονοκρυσταλλικό πάνελ τείνει να έχει μεγαλύτερη διάρκειας ζωής λόγω της χημικής σταθερότητας του μονοκρυστάλλου πυριτίου υψηλής καθαρότητας, με μικρότερη μείωση της απόδοσής του σε ένα βάθος 30 ετών. 
Το ποιοτικότερο eshop φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με υλικά που έχουν δοκιμαστεί σε εκατοντάδες έργα της MP-Energy!
Άμεση διαθεσιμότητα για την πλειοψηφία των προϊόντων που προτείνουμε σε αξεπέραστες τιμές και προσφορές...
Η αδιαμφισβήτητη αγάπη μας για τα φωτοβολταϊκά και η πολυετής παρουσία μας στο χώρο εγγυάται την ικανοποίησή σας!
Ένα πραγματικά ελληνικό eshop με γραφεία και αποθήκες στο κέντρο της Ελλάδας, και των μεταφορών, την Αθήνα.

Dialog title

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

Εκτός από την επικοινωνία μέσω Bluetooth, διαθέτει επίσης απευθείας σύνδεση με το Sunny Portal μέσω του SMA Webconnect...

8292 .65
7642 .23

Ρυθμίσεις cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σου κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα του mipesun.gr και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή.